Genel

Dünya Türk ve Qırımtatar İş İnsanları Derneği Kurucu Firmalarından İhracat Atağı

Dünya Türk ve Qırımtatar İş İnsanları Derneği Kurucu Firmalarından İhracat Atağı

Dünya Türk ve Qırımtatar İş İnsanları Derneği yönetimi son dönemde yaptıkları ekonomik faaliyetler hakkında Kırım’ın sesi gazetemize değerlendirmelerde bulundular.

Dünya Türk ve Qırımtatar İş İnsanları Derneği Başkan Yardımcısı Furkan Sarıkamış yapmış olduğu açıklamada ; ” Kurulduğumuz günden itibaren hem yurtiçi hem yurtdışı pazarlarında aktif faaliyet göstererek kısa sürede sektörün önde gelen firmalarından olmayı başaran üreticilerimiz ile ticaret ağımızı genişleterek, ülke ekonomisi için pandemi sürecinde bütün kısıtlamalara rağmen bir çok ülke ile ticari faaliyetler sürdürmeye ve birçok yeni görüşmeler yapmaya devam ediyoruz.

Derneğimizin kurucu firmalarından Lineer sistemler, otomasyon, güç aktarım organları ve dış ticaret alanlarında faaliyet gösteren Sinerji Rulman Makina Dış Tic. Ltd. Şti ile birlikte , Tuma Hassas Takım Tutucuları Medikal Otomotiv Makine San. Tic. Ltd. Şti ( CNC Takım tezgâhları için takım ve yedek parça), ACOS Makine San. Ve Tic. Ltd. Şti (Kaynak otomasyon sistemleri ) üretim yapan firmalarımızın Ukrayna, Rusya, Kazakistan, Türkmenistan, Dubai gibi birçok ülkeye şuana kadar ihracatları mızı gerçekleştirdik. Bangladeş, Gürcistan, Azerbaycan, Bulgaristan ve Romanya ile ciddi iş görüşmeleri devam etmekte ve yakın zamanda sözleşmelerini tamamlayacağız. ‘’ dedi.


Ekonomik canlanma için ihracatın önemine işaret eden Sarıkamış ; Dış ticaret ve ihracat konusunda üyelerimize katkı sağlamak amacıyla önümüzdeki günlerde birçok ülkeye iş gezisi programı planlamaktayız, Ticaretimizin güçlenmesi, ihracatımızın daha da büyümesini sağlama gayretleri, yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da ticari çalışmaların artırılması fırsatlarının değerlendirilebilmesi için bu alanda iyi bir altyapı ve algı oluşturulmasını sağlayarak ticaret ağımızın genişlemesini ve yeni pazarlara açılmayı hedeflemekteyiz.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

One thought on “Dünya Türk ve Qırımtatar İş İnsanları Derneği Kurucu Firmalarından İhracat Atağı

  • SAFA

    TEBRİKLER

Yorumlar kapatıldı.

Pin It on Pinterest