Genel

DÜNYA KIRIM TATAR DERNEĞİ KIRIM’DA BİR GELENEĞİ BAŞLATIYOR KARTLARA BAYRAM HEDİYESİ VERECEK

Dünya Kırım Tatar Derneği Başkanı Mustafa Sarıkamış yaptığı açıklamada ‘’Kırım Müslümanları Dini İdaresi, Dünya Kırım Tatar Derneği ve Kırımda gönüllülerimizin kararı ile Kırımda Okul öncesi çocuklar okula hazırlansın diye boya, kalem, boyama kitaplar, renkli kagit ve gerekli olan ihtiyaçlar giderildi. Elbise ayakkabı gibi ihtiyaçları da giderilmektedir.

Bugün itibari ile 306 koli gıda Kırım Müftülüğümüze teslim edilmiştir. 118 çocuğun giydirilmesi için Kırım Müftülüğü, Kırımdaki gönüllülerimiz Prof. Dr. Lemara Selendili ve Lenara Özçelik çalışmaktadırlar.

Öte yandan Kırımla yapılan istişare sonucu unutulan bir geleneğin tekrar yaşatılmasına karar verildi.

Kırımda Kartlar evinde kalanlar ve Kırımda yaşayan Kartlarımız ziyaret edilecek kendilerine kurabiye, mevlana şekeri,kahve,yeşil çay ve siyah çay ikram edilecektir.

Beyaz kefınlerge sarılğan qartbabaylar bıznı aff etmezler Qırım nı unutsaq!
Noman Çelebicihan

Katkıda bulunmak isteyenler:

Şevket Öndüç
Halkbankası
TR07 0001 2009 5850 003V 1016 13

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest