GenelGüncelTürk Dünyası

Dağıstan’da Corona virüsten dolayı durum kötüye gidiyor

Koronavirüs Kuzey Kafkasya’da etkisini göstermeye devam ediyor. Kuzey Kafkasya devletleri arasında en çok etkilenen Dağıstan’da, koronavirüse yakalanmış 12 hastanın daha hayatını kaybettiği belirtildi. Dağıstan’ın Gergebil sakinlerinden alınan bilgilere göre, son iki günde bölgede 12 kişinin öldüğü ve vakaların bir hayli arttığı belirtildi.

Gergebil sakinlerinin aktardığı bilgilere göre; hastanelerin aşırı kalabalık olduğu, solunum sıkıntısı yaşayan hastalar olduğu,  solunum cihazlarının yetersiz kaldığı ve tedavi için ilaç sıkıntısı olduğu belirtildi.

Kafkas Uzel’den aktarılan bilgilere göre, Dağıstan, şu an Kafkasya’da en yüksek vakanın görüldüğü bölge. Yine Dağıstan, Rusya Federasyonu sınırları içinde en yüksek vakanın görüldü beşinci bölge olarak yer alıyor.

Sosyal medya paylaşımlarında, bir köyün hemen hemen yüzde 90’ının enfekte olduğu ve hastanelerin yeterli olmadığı da görülmekte. Bazı bölge hastanelerinde yalnızca birer adet solunum cihazı olduğu da gelen iddialar arasında.

Gergebil bölgesinden yapılan bir sosyal medya çağrısı ise durumu şöyle özetliyor: “Biz şuan şükür iyiyiz. Ama Dağıstan’ın genelinde durum gerçekten çok kötü. Halk virüsü ciddiye almadı ve hastalık çok yayıldı. Örneğin bizim köyde yaşlıların çoğu hasta. Benim anne ve babam da hastalanmıştı ama hafif atlattı. Virüsten vefat edenler var. Resmi rakamlar hasta sayısının 1.500 olduğunu gösteriyor ama gerçek rakamlar kat ve kat daha fazla.”

Kaynak : AJANSKAFKAS.COM

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest