GenelGüncel

CORONA VİRÜSÜ DÜNYADAKİ BÜTÜN ZALİMLERİ ÇARESİZ BIRAKTI


Uzak Doğu’da ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra Avrupa, Asya, Avustralya, Amerika ve Afrika kıtasını etkisi altına alan Corona Virüsü (Covid-19), son dakika gelişmeleri ile gün gün gündeme gelmeye devam ediyor. 27 mart itibariyle bugün şu ana kadar dünya genelinde corona virüsü olan ülkeler toplamında 24.082 kişinin hayatını kaybettiği koronavirüs salgını, dünya genelinde vaka sayısı 533.416’ya ulaştı. En çok ölüm sayısı 8.215 kişi ile İtalya’da yer alırken, İtalya’yı 3.291 ölüm ile Çin takip etti. korona virüsü salgınında ülkelere göre toplam iyileşme sayısında ise 74.181 kişi ile Çin ilk sırada yer alırken, Çin’i 10.457 kişi ile İran takip etti. Vaka sayısı en çok olan ülke ise 85.991 kişiyle Amerika’dır. Öte yandan, İtalya’da corona virüsü nedeniyle cenaze törenleri yasaklandı. Sağlık Bakanlığı Türkiye corona virüs takip sitesini ise erişime açtı. Peki, corona virüs salgınında Türkiye’deki son durum nedir? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter’dan yaptığı açıklama ile Türkiye’de corona virüsü vakası sayısı 5698’e ölüm sayısı 92’ye yükseldi.

Sağlık Bakan Koca;

Yoğun bakımdaki 136 hastamıza Çin’den gelen ilaç verilmeye başlandı”. Bakan Koca ayrıca 60 yaş üzeri iki hastanın iyileşerek taburcu edildiğini açıklarken, “Erken dönemde ilk vakalarımızdan olan iki hastamızın bilgisini vermek istiyorum. 65 yaşında bir erkek hastamız taburcu oldu. Diğeri 60 yaşında başka bir erkek hastamız taburcu oldular. 7 gün sonra taburcu oldu”

24 mart geç saatlerde açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü ile ilgili son dakika gelişmelerini Twitter’dan paylaştı. Bakan Koca yaptığı açıklamada, “SON 24 SAATTE 3.672 test sonuçlandı. 293 yeni tanı kondu, hastalığa yenik düşen 7 insanımız daha oldu. GENÇLERE UYARIMIZ VAR: Salgının dışında değilsiniz. Hayatınızı yavaşlatın. Risk ortamına girmeyin. Riski evinize taşımayın. Evde kalın. Hayat eve sığar” dedi.

23 Mart’ta gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı. Bakan Koca, corona virüsü konusunda son dakika gelişmeleriyle ilgili değerlendirmeleri paylaşarak, corona virüsüne karşı alınan önemlere değindi. Bakan Koca şunları söyledi;

22 Mart Pazar akşamı sosyal medya hesabı Twitter’dan vaka sayısına ilişkin açıklama yapan Bakan Koca, şunları söyledi;

“Yeni hayatlar kaybediyoruz. Vaka sayıları artıyor. Fakat mümkün olduğunca çok sayıda test yaptığımız unutulmamalı. Tedavi altına alınmış her hastayla, salgının önünü kesmiş oluyoruz. BUGÜN 9 YENİ VEFAT, 289 YENİ TANI VAR. Evimizde kalalım. Risk almayalım. Hayat eve sığar.”

BUGÜNE KADAR toplam 20.345 test yapıldı, 1.256 tanı kondu, hepsi yaşlı 30 hastamızı kaybettik. Hastalık ülkemizde yokken, “yok” dedik. Şimdi gün gün durumu açıklıyoruz. Şeffaflığımızla sizi tedbire de davet ediyoruz. Tedbirli olalım. Bu ülke, bu tehdide yenik düşmeyecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 21 Mart tarihinde corona virüsü (koronavirüs) ile ilgili son dakika gelişmelerini Twitter’dan açıkladı. Koca sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı; Son 24 saatte 2953 ŞÜPHELİYE TEST yapıldı. 277’si POZİTİF ÇIKTI. Hasta sayımız 947’ye ulaştı. . Bugüne dek toplam 21 can kaybımız var. MÜCADELEMİZDE BİR AN BİLE ESNEKLİK GÖSTERMEYELİM.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest