GenelGüncelKültür SanatTürk Dünyası

Çin’in Suriye iddiasına Türkiye’den çok sert yanıt: Sizden ders alacak değiliz

Türkiye’ye “işgalci” diyen ve “Suriye’de insan haklarına uyma” çağrısı yapan Çin’e BM’de cevap veren Türkiye’nin BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, “İnsan hakları hukukunu ve insani hukuku ihlal edenlerden ders alacak değiliz” dedi.
Çin’in Suriye iddiasına Türkiye’den çok sert yanıt: Sizden ders alacak değiliz
Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu, Türkiye’ye “Suriye’de insan hakları hukukuna uyma” çağrısı yapan Çin’in BM Daimi Temsilci Yardımcısı’na, “Uluslararası insan hakları hukukunu ve insani hukuku ihlal edenlerden ders alacak değiliz” yanıtını verdi.

TÜRKİYE’YE “İŞGALCİ” DEDİ VE SU KESİNTİLERİNDEN TÜRKİYE’Yİ SORUMLU TUTTU

Çin’in BM Daimi Temsilci Yardımcısı Geng Shuang, BM Güvenlik Konseyi’nin Suriye oturumunda, Fırat’taki su seviyesinin azalması ile Allouk su tesisindeki kesintilerden Türkiye’yi sorumlu tutarak Suriye’nin kuzey doğusunu işgal etmekle suçladığı Türkiye’ye uluslararası insani hukuka uyma çağrısı yaptı.

“SİZDEN DERS ALACAK DEĞİLİZ”

Büyükelçi Sinirlioğlu ise Geng’in söz konusu iddiaları üzerine, “Uluslararası insan hakları hukukunu ve insani hukuku ihlal edenlerden ders alacak değiliz” dedi.

“TERÖR ÖRGÜTÜ PKK VE REJİM, İSTİKRARI BOZUYOR”

Allouk su tesisindeki problemlerin nedenine BM Genel Sekreteri’nin raporunda yer verildiğini hatırlatan Sinirlioğlu, terör örgütü PKK/YPG ile Suriye’de rejimin bu konuyu kendi ajandaları için kötüye kullandığına dikkati çekti.

Sinirlioğlu PKK/YPG’nin sahada istikrarı bozan büyük bir faktör olduğunu, sivillere ve Türkiye’ye saldırdığını belirterek, iki hafta önce Afrin’de bir bombalı saldırı sonucu 6 sivilin öldüğünü söyledi.

“EZİDİLER VE KÜRTLER ALIKONULUYOR”

Sinirlioğlu, PKK/YPG terör örgütünün Irak’taki Suriyeli Ezidilerin ve Suriyeli Kürtlerin evlerine dönmesini de engellediğini belirtti.

“TERÖR ÖRGÜTÜ, SURİYE’DEN TÜRKİYE’Yİ HEDEF ALIYOR”

PKK/YPG’nin saldırılarının Suriye ile sınırlı kalmadığını ifade eden Sinirlioğlu, terör örgütünün Suriye’deki varlığını Türkiye’yi hedef almak için kullandığını kaydetti.

Türkiye dahil 43 ülkeden BM’de ‘Uygur Özerk Bölgesi’ için çağrı
Türkiye dahil 43 ülkeden Doğu Türkistan çağrısı

UYGUR TÜRKLERİNE YÖNELİK AÇIKLAMA SONRASI ÇİN, TÜRKİYE’Yİ HEDEF ALDI

Çin’in, geçen hafta BM’de Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 43 ülkenin, Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerine yönelik insan hakları ihlallerinden duyduğu endişeyi dile getirdiği ortak açıklamanın ardından BM Güvenlik Konseyi’nde Türkiye’yi hedef alan açıklamaları dikkati çekti.

KAYNAK: AA

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest