Genel

Bir insanğa nutuq ve til ne qadar kerek ise, insanlarğa yani bir millet, bir qavme matbuat ve neşriyat o derecede gerekir

 Bir insanğa nutuq ve til ne qadar kerek ise, insanlarğa yani bir millet, bir qavme matbuat ve neşriyat o derecede gerekir; çünkü matbuat; halqınıñ, milletiniñ tilidir. Matbuat, bir tili milliyedir ki sesi dünyanıñ bir tarafından bir tarafına qadar keter. Bir tildir ki sedası biñ yıl soñra eşitilir. Matbuat, bir quvvettir ki denizlerniñ, çölleriniñ, bir tarafından bir tarafına geçer; zamanları birbirine qarıştırır İsmail Bey Gaspıralı Üstad İsmail Bey Gaspıralı nıñ yolunda Tilde,fikirde,işte birlik şiarı ile ilk nüshası 22 nisan 1883 te Bağçasaray’da çıqarılmağa başlanğan Tercüman gazetası İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bizlerge bıraqtığı eñ büyük miraslardan birisidir.

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan ve Türkiye de aylıq Qırımtatar tilinde yayın hayatını sürdürgen Qırım nıñ sesi gazetemizniñ maqsadı,ismail Bey Gaspıralı nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onu yaşatmaqtır.qırımtatar Türkleriniñ ananevî,körenek,ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmekyedir. Halqqa hizmeti Haqqa Hizmet felsefesinden hareketle dünyanıñ neresinde bir qırımtatarı varsa ona ulaşmağa çalışacaqmız sloganı ile 2 yıl evel çıqqanımız bu yolda buğün dünyadanıñ farqlı ülkelerinde yaşağan soydaşlarımızğa ulaşmanıñ mutluluğunu yaşamaqtamız.

Bizlerni bu yolda yalnız bıraqmağan oquyucularımızğa bütün haberlerimizni paylaşqanlarğa, saytlarında,içtimaî ve yazılı medyada qullanğanlarğa teşekkür etemiz. İlk künden beri emin olğanımız şey “Tarihiniñ er ya da keç yazacaq şey serbest ve mustaqil Qırım”. Daha faydalı ve semer çalışmamız içün teklifleriñizge ve notlarıñızğa açıqmız. Vatanımız içün güzel künler arz etip,eyiliklerde körüşkenimizni tileymiz! Hepimizge gazetamıznıñ 2.yılığı hayırlarğa vesile olsun!hürmet ile “QIRIMNIÑ SESİ” ailesi

QIRIMNIÑ SESİ

Qırım yarımadasınıñ Tamır qırımtatar halqı,

Tarihta savurılğansıñ, Külmedi bir türlü bahtıñ.

Dünya boyu darqağandır, Seniñ tuvğan evlâtlarıñ.

Yat elde yurt arağandır, Seniñ “öksüz” balalarıñ.

*****

Zaman keçti, ep ösk- endir, Dört bir yaqta nesilleriñ.

Vatanına qaytalmağan, Köralmağan öz yerlerin.

Er kün küreş devam ete, Mucadele qaytmaq içün,

Gür sesini eşittire “Qırım sesi” halqı içün.

*****

Milletiniñ aq-uquqı, Körgen havfı-belâlarnı,

Ana tili, em nutuğı, Adetlerni,em yırlarnı

“Qırımnıñ sesi”nde oquy Dünya boyu qırımtatar,

Vatanında olğanını, Bu neşirde bilip, baqar.

*****

İç tınmasın! Yañğırasın “Qırımnıñ sesi” dünyada

Oqumağanlar qalmasın, Yüreklerimiz Qırımda

Urie Ortalan Kadirova

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest