GenelGüncel

BİR GÜNE, BİR ÖMÜR SIĞDIRAN KIRIM TÜRKLERİ TATARLARININ HÜZÜNLERİ BİTMİYOR…!

18 Mayıs 1944’te insanlık dışı sürgün ve soykırım sonrasında 75 yıldır Kırım Türklerine karşı yıldırma politikaları geçen zaman içerisinde hiçbir şekilde değişmediği aksine beyderpey Stalin canisinin kalıntıları tarafından canlı tutularak devam ettikleri görülmektedir…!
Bağımsızlık için önlerine koydukları ölüme giden zorlukları yılmadan aşmaya çalışan Kırım Tatar Türkleri istikballerine korkuları renkleri pek hoş lalelerin güzelliğinde, atalarına minnet ile devam etmektedir…! 
Sevdalı oldukları anavatanları Kırım’da Kaynarca anlaşması sonrasında bile mertçe yaşamaya çalışan insanlarımız, günümüzde her sabah uyandıklarında, acaba bu gün kimin evinde çeşitli bahanelerle aramalar ve sonrasında tutuklamaların haberiler ve hangi mazlum hemşerilerinin ölüm haberleri ile uyanacakları hüznü ile uyanmaktadırlar…!
Bu son yıldırma hareketini Kırım Tatar Milli Kurultayı delegesi Mustafa Mustafayev’ in iki yıl önce evinde sözde yapılan arama sonrasında oğlu Fahri Mustafayev 10 Temmuz 2019 kaybolmasıyla bir Rus sindirme politikalarına isyan eden ,yiğitliği yaşam biçimi olan yaşama veda etmiş kişi ve kişilerce katledilen bedeni gömülü olarak bulundu…! 
Bir alacak meselesi olarak kurgulanan Fahri Mustafayev’ in sözde katili veya katilleri göstermelik tutuklanması Rusların bir başka politikalarının eseridir…! 
Hiçbir yere sığamayan bu mert delikanlımızı dostları, ailesi ve üç çocuğuna hasret olarak Numan Çelebi CİHAN’ın ruhunun yanına sevdikleri sığdırdılar….!
Kırım Türkleri Tatarları bizler olmak üzere ailesinin başı sağ olsun…!
Allah rahmetini esirgemesin…! Mekanı cennet olsun….! 

Münir Balıca
Münir Balıca

Pin It on Pinterest