GenelGüncel

BEA iş adamı Mehmet Ali Öztürk’e müebbet hapis cezası verdi

Eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı ve Türkmen Der eski Genel Başkanı Mehmet Ali Öztürk hukuksuzca gözaltına alındığı Dubai’de çıkarıldığı mahkemede Birleşik Arap Emirlikleri tarafından müebbet hapse mahkum edildi.

Gözaltına alınmasının ardından aradan aylar geçmesine rağmen hala haber alınamayan iş adamı Mehmet Ali Öztürk, dün Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BEA) çıkarıldığı mahkemede müebbet hapse mahkûm edildi.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri heyetiyle gittikleri gıda fuarında, eşiyle birlikte Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai şehrinde gözaltına alınan Türkmen-Der eski Genel Başkanı iş adamı Mehmet Ali Öztürk, CIA ve BAE istihbaratınca gözaltına alındığı ileri sürülmüş ve CIA üssüne götürüldüğü iddia edilmişti.

Suriye ve Irak’ta yaptığı insani yardım faaliyetleriyle bilinen Türkmen-Der eski Başkanı Mehmet Ali Öztürk Dubai’de gözaltına alınmıştı. 2018 Nisan ayı içersinde gittiği Dubai’de gözaltına alınan ve Abu Dabi’de yargılandığı davada müebbet hapis cezası alan Mehmet Ali Öztürk’ le ilgili girişimler sonuçsuz kaldı.


Mehmet Ali Öztürk’le ilgili girişimler devam ederken sevenleri ve yakınları da Öztürk için sosyal medyadan kampanya başlattı. Mehmet Ali Öztürk’e Özgürlük tagı ile başlatılan kampanya Türkiye listesine girdi.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest