GenelGüncel

Bakü’de Türk kahvesi tanıtıldı

Kahve İhtisas Birliği (SCA) Azerbaycan Temsilciliği tarafından organize edilen festivalde yaklaşık 30 şirket ürettikleri veya pazarladıkları kahve ve çay ürünlerini Bakülülerin beğenisine sundu.

Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği de festivalde Türk kahvesini tanıttı. Katılımcıların büyük ilgi gösterdiği Türkiye standında Türk kahvesinin yanı sıra salep ve çeşitli tatlılar da ikram edildi. Davetlilere ayrıca Türkiye’nin turizm bölgeleriyle ilgili kitap ve broşürler dağıtıldı.

Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri İrfan Çiftçi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 500 yıllık geçmişe sahip kahvenin dünyada ilk önce Türk kahvesi olarak tanındığını söyledi.

Bakü'de Türk kahvesi tanıtıldı
Bakü’de Türk kahvesi tanıtıldı

Kahvenin, etrafında geniş bir hayat kültürü yaratan içecek olduğunu ifade eden Çiftçi, Avrupa’nın kahvenin önemini Türkiye’den 300 yıl sonra fark ettiğini belirtti.

Türk kahvesinin Türk hayatı ve kültüründe büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Çiftçi, “Kahve, Türklerle özdeşleşmiş bir içecektir. 500 yıllık çok büyük bir kültür. Kahve, Türk turizminde de çok önemli. Ülkemizi kahvenin ana vatanı olarak takdim ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kahve ve çay ürünlerinin sergilendiği ve baristalar arasında yarışmaların yapıldığı festival 3 gün devam edecek.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest