Güncel

Azerileri öldüren Ermeni rahip

Azerbaycan’ın Kelbecer bölgesinde bulunan manastırın başrahibi Ter-Hovhannes Hovhannisyan’ın Ermeni militanı olduğu ortaya çıktı.

1news.az’ın bildirdiğine göre , Ermeni kaynakları Hovhannisyan’ın yirminci yüzyılın 90’lı yılların başlarına ait fotoğrafını ve kanıt olarak 2020’nin bir fotoğrafını aktararak bunun hakkında yazıyor .

Hovhannisyan’ın kendisi, 1990’larda Gandzasar’ın “savunmasına” katıldığını söylüyor. İnsan diline çevrilerek manastırın bulunduğu Kelbecer işgaline katıldı.

Ter-Hovhannes, Dağlık Karabağ’ın yerlisidir, Azerbaycan’ın Hocavend bölgesinin Chinarli köyünde doğmuştur. 27 Eylül’de Azerbaycan ordusunun karşı taarruzunun başlamasının ardından, manastırı elinde makineli tüfekle savunacağını duyurdu.

Belli ki geçmişi hatırlamaya karar verdi. Ama şimdi Hovhannisyan bir şeyler topluyor, çünkü kendisi ve benzeri işgalciler Azerbaycan’ın Kelbecer bölgesini 25 Kasım’a kadar kurtarmak zorunda.

Azerbaycan manastırı kendi başına restore edebiliyor.

Timur Rzayev

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest