Türk Dünyası

Azerbaycan’da Devlet Bayrak Günü Sergisi

Bakü’deki Halı Müzesi’nde düzenlenen serginin açılışına Ulaştırma, Haberleşme ve Yüksek Teknolojiler Bakan Yardımcısı Elmir Velizade, Azermarka Direktörü Leyla Gülaliyeva, Filateli Birliği Başkan Vekili Rövşen Ahmedov, koleksiyoncular ve davetliler katıldı.

“BakuFilEkspo” ismi verilen sergide, 19 koleksiyonere ait, Azerbaycan hanlıkları dönemine ilişkin madeni paralar, Azerbaycan Cumhuriyeti’nde 1918’de kullanılan posta pulları, kartpostallar, çeşitli dönemlere ait filateli ve nümizmatik ürünler sergilendi.

Sergide, Türk vatandaşı ve Azerbaycan Filateli Birliğinin en genç üyesi olan 12 yaşındaki Yağız Altıparmak, koleksiyonundaki Mustafa Kemal Atatürk temalı pul ve ilk gün zarflarını sergiledi.

Tarihteki ünlü kişilerle ilgili hatıra madalyaları, fauna konulu gümüş hatıra paraları ve eski kibrit kutularının da yer aldığı sergi 2 gün devam edecek.

Üç renkli Azerbaycan bayrağı, 9 Kasım 1918’de Azerbaycan Cumhuriyeti hükümeti toplantısında kabul edilmişti.

Sovyetler Birliği’nin dağılmasıyla bağımsızlık elde eden Azerbaycan, cumhuriyet döneminde kabul edilen bayrağı, 1991’de tekrar milli bayrak olarak benimsemişti. Ülkede 2009’da 9 Kasım günü, Cumhurbaşkanı kararnamesi ile “Devlet Bayrak Günü” ve resmi tatil ilan edilmişti.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest