Genel

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Aliyeva Türkiye’ye teşekkür etti

Sənan Qılıncarslan Qacar

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Mihriban Aliyeva, Ankara’nın simgesi Atakule’nin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelesine destek vermek amacıyla Azerbaycan bayrağının renkleriyle aydınlatılması dolayısıyla Türkiye’ye teşekkür etti.

Aliyeva, Facebook hesabından Azerbaycan bayrağının renkleriyle aydınlatılan Atakule’nin fotoğrafıyla paylaştığı mesajında, “Kardeşimiz Türkiye’ye derin şükranlarımı sunuyorum. Ülkelerimiz her zaman hem mutlu hem de zor günlerde birbirinin yanındadır. Bizim birliğimiz, bizim gücümüz bundadır. Halklarımıza sağlık, ülkelerimize barış ve refah diliyorum. Yüce Tanrı dünyamızı korusun!” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan, Türkiye’nin Kovid-19 ile mücadelesine destek vermek amacıyla 11 Nisan’da Bakü’nün yeni mimari sembollerinden Haydar Aliyev Merkezi’nin dış cephesine Türk Bayrağı yansıtmıştı.

Türkiye de bu jest üzerine Azerbaycan ile olan yakınlığını, dayanışmasını ve kardeşliğini simgelemesi amacıyla Atakule’yi, kardeş ülkenin bayrağının renkleriyle aydınlatmıştı.

atakule

Kulenin tepe kısmındaki ekranlarda “İki Devlet Tek Millet, Can Azerbaycan’a Sevgilerle” mesajı yazılırken, Atakule’nin AVM kısmında bulunan kavisli dev led ekranlardan iki ülkenin bayrakları dalgalandırılmıştı.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest