GenelGüncel

Avrupa corona virüsü ile çöktü!

Türkiye vatandaşlarına dünyanın her yerinde sahip çıktı!
Corona virüsü nedeniyle sınırlar içinde sert önlemleri hayata geçiren Türkiye, vatandaşlarını sahipsiz bırakmadı. Avrupa’dan yurda dönmek isteyen vatandaşlar tahliye uçakları ile Türkiye’ye getiriliyor. Steril ortamların oluşturulduğu karantina bölgeleri süratle hazırlandı. Türkiye, Çin’de patlak veren coronavirüsün en etkili olduğu günlerde askeri uçak ‘Koca Yusuf’u ambulansa çevirerek bölgeye göndermiş, 48 kişiyi uzun bir yolculuğun ardından Türkiye’ye getirmişti. 14 gün özel hazırlanan hastanede karantina altına alınan yolcularda virüse rastlanmazken, Türkiye Avrupa basınında gündem olmuştu. Aynı dönemlerde Avustralya vatandaşları ile pazarlığa tutuşmuş, hükümet bin dolar ile bin 500 dolar arasında ücreti hararetle tartışmıştı. Ayrıca Türkiye, corona virüsü testlerini ücretsiz gerçekleştirirken, ABD’de halk testlerin azlığı ve ücretli olması nedeniyle isyan etti. İtalya’da yatak kapasitesi tükendi, İngiltere uzman kadronun olmaması nedeniyle ‘sürü bağışıklığı’nı gündeme getirince ortalık karıştı. Türkiye’nin sağlık sistemi yurt içi ve yurt dışında takdir toplarken, yatak kapasitesi oranı Avrupa ülkelerini ezdi geçti.

Avrupa corona virüsü ile çöktü! Türkiye vatandaşlarına dünyanın her yerinde sahip çıktı!
Corona virüsü ile 150’yi aşkın ülkeye sıçradı. Virüs tüm ülkeleri sararken, Türkiye sert önlemleri ilk günden itibaren devreye sokarak, virüsün en az yayılma gösterdiği ülkeler arasında yer aldı. Birçok ülke vatandaşlarını tahliye etmek için harekete geçme konusunda işi yokuşa sürerken, Türkiye salgının merkezi Avrupa’daki vatandaşlarını tahliye ediyor. Son olarak Almanya’daki Türk vatandaşları izole önlemler ile Türkiye’ye getirildi. Getirilen vatandaşlardan hiçbir ücret alınmadan karantina uygulaması devreye sokuldu. Türkiye, corona virüsü salgınının patlak verdiği Çin’de bulunan vatandaşlarını da askeri uçak göndererek bilanço ağırlaşmadan Türkiye’ye getirmişti. Sağlık Bakanlığı ve hükümetin hamleleri tüm dünyanın takdirini toplarken, ABD, İngiltere, İtalya gibi ülkelerde sağlık sistemi çöktü. ABD’de vatandaşlar corona virüsü testlerinin paralı olması nedeniyle isyan bayrağı açarken, İngiltere donanımlı bir kadroya sahip olmaması ve sağlık sisteminin hazır olmaması nedeniyle ‘sürü bağışıklığı’ sistemini devreye sokmayı planlamakla eleştiriliyor.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest