Genel

Avrasya federasyonundan Kazakistan açıklaması KAZAK HALKININ VE KAZAKİSTAN’IN YANINDAYIZ

KAZAK HALKININ VE KAZAKİSTAN’IN YANINDAYIZ

            Kardeş Kazakistan Cumhuriyeti’nde 2 Ocak günü başlayan olayların onlarca masum güvenlik görevlisi ve sivilin ölümüyle sonuçlanan iç çatışmaya dönüşmesi bizleri üzmüştür.

            2002’de 6 ülke tarafından kurulan Kollektif Güvenlik Anlaşması Örgütü – KGAÖ’den talep edilen geçici askeri yardım davetini, Kazakistan Cumhuriyeti’nin ayaklanmaya dönüşen olayların bastırılması ve ülke güvenliğinin sağlanması çerçevesinde doğru bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz.

            Kazakistan’ın da kurucu ortak olduğu Türk Devletleri Teşkilatı’ndan da benzeri destek talebinin olması arzu edilmekle birlikte, TDT’nin kuruluş belgesinde üye ülkelerin birbirlerine ihtiyaç duyulduğunda askeri, güvenlik desteği verilmesi ile ilgili kabul edilen bir madde olmadığını kamuoyunun bilgisine sunmak istiyoruz. Bu konuda Türk Devletler Teşkilatı üye ülkelerinin anlaşmaya varmış olması gerekmektedir. Elbette arzumuz Türkiye’nin bir Albay, bir Yüzbaşı, bir Astbubay ve askerlerden oluşan özel bir birliğin sembolik de olsa Kazakistan’a gönderilmesidir.

Hem kardeşimiz hem de stratejik ortağımız olan Kazakistan’ın huzur ve istikrar içerisinde bağımsızlığını ve egemenliğini koruması ve ülkenin toprak bütünlüğü ile halkın barış ve huzur içinde yaşaması bizim temel arzumuzdur. Kazak halkının sevinci sevincimiz olduğu gibi üzüntüsü de üzüntümüzdür. Kazakistan’ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olarak, Kazakistan’ın acısını paylaşıyor ve kardeş Kazak halkının ve Kazak Hükümeti’nin her zaman yanında olduğumuzu vurgulamak istiyoruz.

İsmail CENGİZ

Genel Başkan

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest