GenelGüncel

Atlı Askerlerniñ Kelişi – Noman Çelebi Cihan’nıñ 17 Kasım 1917 güni yapkan konuşması

Ukrayna’dan, cephelerden alınıp ketirilgen Kırımlı askerlerni Akmescit’teki karşılama töreninde Çelebi Cihan’nıñ 17 Kasım 1917 güni yapkan konuşması

Askerler, aziz kardaşlar,
Biz altı aydan beri sizni Kırım’ga ketirmege şalıştık. Rusya’da baş köstergen anarhiyeniñ Kırım’ga kirmemesi üşün siziñ mında kelmeñizni istedik. Fakat duşmanlar bizge karşı kettiler. Sizleriñ mında kelmemeñizge er türli şarelermen ograştılar. Fahat obir ilerde bolganınday bo işte de olar başaralmadılar. Bugün sizin kelmeñizmen olarnıñ bütün ograşmaları atlarıñıznın tuyakları astında yok bolır ketti.

Şanlı asker! Bilesiñiz ke bugün Rusya anarhiye işindedir. Bo anarhiyeniñ Kırım’ga cukmaması ancak siziñ eliñizdedir. Biz sizlerni ancak Kırım’ga ve Kırımlılarnı anarhiyeden kurtarmak, olarnıñ ve dogmışlarıñıznıñ namuslarını, mallarını korımak üşün ketirdik. Men eminim ke sizler üş buşuk seneden beri marebe meydanlarında, tavlarda, okoplarda (tranşiylerde) dost ve duşmanga karşı vazifeñizni katip yapkan bolsañız, vatanıñıznı da işerki karışıklardan şaytip korırsıñız.

Asker kardaşlar! Epiñizni umum Kırım Muslümanları namına selamlayman.

Yaşasın Kırım Atlı Polko, Yaşasın Tatar Askeri!
(Urra! davuşları).

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest