Kültür Sanat

Anadil, Anavatan gibidir”! Edebiyat yarışmasının kazananları Kırım Müftülüğünce onurlandırıldı

Kırım Müslümanlarının Ruhani İdaresinde ve Sivastopol şehrinde, Ana Dil Gününe adanmış en iyi okuyucu için yarışmanın kazananlarını ödüllendiren ciddi bir tören ve Anma Günü’ne adanmış okul denemeleri yarışması Noman Çelebicihan’ın “Ebedi yureklerimizde” (“Kalplerde Sonsuza”) yer aldı.

Müftülüğün daveti üzerine okul çocukları, çalışmaları en iyi kabul edilen SAMK’ya geldi. Çocuklarla birlikte öğretmenleri ve velileri de geldi. Katılımcıların coğrafyası geniş – Cankoy, Simferopol, Bahçesaray bölgeleri, Eski Kırım.

Etkinlik, Kırım, Polonya, Litvanya ve Beyaz Rusya’nın ilk Müftüsü Noman Çelebicihan’ın yazarı olan Kırım Tatar marşı “Ant etkenmen!” İle başladı.
Kırım Müftüsü ve Sivastopol şehri Hacı Emirali Ablaev dinleyicilere seslendi. Öğretmenlere, verimli çalışmaları için, öğrencilerinin gösterdiği ana Kırım Tatar dilinin mükemmel bilgisi için teşekkür etti.
“Öğretmen ikinci ebeveyndir ve çocuğun hangi yolu seçeceği çoğunlukla öğretmene bağlıdır. Kalp, anadilini tanımaya, geliştirmeye, güzelliğini ve melodikliğini ortaya koymaya çalışan yeni bir neslin görünce sevinir. Harika bir şey yapıyorsun, Allah sizden kere olsun! Size başarılar, ailelerinize refah ve emeğinizin meyvelerini görmekten büyük mutluluklar dilerim ”dedi.

Müftülük, kazananlara, çalışmalarında ve yeni bilgiler edinmelerinde kesinlikle faydalı olacak hediyeler hazırladı. Tabletler, akıllı telefonlar, kablosuz kulaklıklar, abdest ve namaz öğretme broşürleri ve tabii ki tatlılar.

“Tarihimiz ve edebiyatımızın bilgisinin yanı sıra, manevi bilgi, dinimiz hakkında bilgi çok önemlidir. Kırım Müslüman Ruhani Müdürlüğü’nün dini etkinliklerini organize eden bölüm başkanı Zenife Ablaeva, bu sizin yaşamın temelidir ”dedi.

Dansçı, koreograf ve öğretmen Ernest Prtykhov yönetimindeki “NESIL” topluluğu grubu seyircilerin önünde performans sergiledi. Ayrıca kazananları yüksek başarılarından dolayı tebrik etti ve başarılar diledi.

Çocuklara hediyeler jüri üyeleri – Doçent, Filoloji Adayı, Kırım Tatar Fakültesi Kırım Tatar Filolojisi Bölüm Başkanı ve KFU Edie Memetova Doğu Filolojisi ve Kırım Tatar Kütüphanesi’nin önde gelen metodologu tarafından takdim edildi. I. adını aldı. I. Gasprinsky Elmaz Velieva. Ayrıca, profesyonel çalışmaları için öğretmenlere minnettarlıklarını ifade ederek kazananları tebrik ettiler.

Öğretmenler de değerli hediyeler aldı.

En iyi eserler Kırım Müslüman Ruhani Müdürlüğü resmi internet sitesinde, Kırım Müftülüğü resmi yayınlarında – Hidayet “gazetesinde ve” Hikmetin Kaynağı “dergisinde yayınlanacak.

Kırım Müslümanlarının Manevi İdaresi Dini Olayları Düzenleme Dairesi şu anda birkaç proje daha hazırlamaktadır. Mart ayında Ezan Sedasy okuma yarışması başlıyor ve 18 Mayıs’ta “Sürgün Çocukları” kitabı ve aynı isimli video koleksiyonu yayına hazırlanıyor.

kırım müftülüğü

Kırım DUM Merkezi İdari Dairesi basın servisi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest