GenelGüncel

Akmescid’de Oraza Bayram’a adanmış çocuk bayramı yapıldı

Oraza Bayram’a adanan çocuk bayramı, Simferopol mikrodalgalı Beloe-5’de gerçekleşti. Organizatörler – yerel dini cemaat “Ramazan” ve Kırım Müftülüğünün desteğiyle halk grubu Bely-5, çocuklar ve yetişkinler için zengin bir bayram programı tasarladılar.

Bayram, öğretmen-koreograf Ernes Prtykhov’un rehberliğinde Kırım Tatar halk dansları “Nesil” grubunun performansıyla süslendi. Bir grup erkek çocuk ateşli “Choban oyuny” şarkısını seslendirdi, dans eden çiftler bayram misafirlerini güzel bir haitarma ile memnun etti, İlyakhlar ise çocuklar arasında dini bir tema üzerine bir test yapan Bekir Adilov tarafından yapıldı.

Nazife Abibulaeva, annesine adanmış kendi bestesinin bir şarkısını söyledi. Konser programına Zamira Smailova önderliğinde Ilim chokaragy Pazar okuluna giden köy çocukları da katıldı.

Çocuklar, Pole mucizeler stüdyosunun animatörleri tarafından eğlendirildi. Bayramın minik katılımcıları için tatlı sofra düzenlendi, tüm misafirlere pilav ikram edildi.

Kırım DUM’u Merkez İdare Dairesi’nin basın servisi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest