GenelGüncel

AKMESCİD GİRİŞİNE HİLAL YAPILACAK

Kırım Müftüsü Hacı Emirali Ablaev, Kırım Dinler Konseyi’nin toplantısında “Barış Tanrı’nın bir armağanıdır” toplantısına katıldı. Toplantıda Konsey üyeleri, sayım sayımıyla ilgili meselelerin yanı sıra, Belogorsk’tan Simferopol’a girişte dini bir işaret oluşturma amacıyla Khoshkeldy ve Kamenka’nın sakinlerinin sakinlerinin önerisini tartıştı.

Konsey üyeleri, dini sembollerin Kırım halkları arasında karşılıklı anlayışı, uyumu ve dostluğu sağladığını belirterek, bu işaretin kurulmasını oybirliğiyle desteklediler.

Bugün bir işaret taslağı var, üretim ve kurulum müşterilerin desteğiyle gerçekleşecek.

Kırım müftüsü, Dinlerarası Konsey üyelerine destek, saygı ve yardım sağlama istekleri için teşekkür etti. Kırım Tatarları’nın kompakt ikametgahının mikro bölgesinin topraklarında ibadet haçı karşısındaki yolun karşısında hilal şeklinde bir işaret bulunacaktır. Hilal’in bitişiğindeki bölge peyzajlı ve peyzajlı olacaktır.

CRO DUM Kırım basın servisi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest