Genel

ABD’de kaos ve dehşet: Ölü ve yaralılar var

ABD Başkanı Donald Trump’ın düzenlediği mitingin ardından Trump destekçilerinin Washington DC’de bulunan kongre binasını basması sonrasında ülke karıştı… İlk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirirken onlarca gösterici gözaltına alındı. 

Kasım ayında yapılan seçimlerde hüsrana uğrayan Trump, giderayak ülkeyi karıştırdı… Seçim sonuçlarını kabullenmeyen ve daha önce yaptığı açıklamalarla da mücadelesini sürdüreceğini dile getiren Donald Trump, dün ABD Kongresi’nin yeni başkanı resmi olarak onaylamak için toplandığı sırada bir miting düzenledi.

Başkent Washington’da toplanan binlerce gösterici “Çalmayı Durdur” mitinginde gösteri yaparken Trump destekçileri bir süre sonra Kongre binasına girdi. Kongre binasında arbede yaşanırken Washington’da sokağa çıkma yasağı alındı.

İlk belirlemelere göre gösterilerde 4 insanın yaşamını yitirdiği açıklandı. Polis Şefi Robert J. Contee, “Kongre binasında yaşanan gösterilerde 4 kişi yaşamını yitirdi, 52 kişi gözaltına alındı” dedi. Bir kadının vurularak öldüğünü doğrulayan Contee diğer üç kişinin ise “tıbbi sebeplerle” yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest