Genel

93 Yaşındaki Meryem Temizkök Kırım’da 380 Yıllık Büyük Özenbaş Camisinde Ezan Sesi Yankılanması için emekli maaşını bağışladı

Dünya Kırım Tatar Derneği tarafından yapılan açıklamada’’ Kırım Büyük Özenbaş Camisi 1640 yılında kuruldu. 5 camiden 1 tanesi kaldı.18 Mayıs 1944 Kırım Tatar sürgününde, Bu Büyük Özenbaş camisi Komsonola çevrildi. 380 Yıllık Büyük Özenbaş camisine abdest alabilmek ve Kırım Tatar halkının bu çeşmeden yararlanabilmesi için Şadırvana ihtiyaç bulunmaktadır. Ayrıca Kırım semalarında Ezan sesi yankılanması içinde minareye ihtiyaç duyulmaktadır.

Dünya Kırım Tatar Derneği ,Kırım Müftülüğü, Prof.Dr. Akdem Celilov ile görüşerek çeşme ve minare yapılması konusunda mutabakat sağlandı.

büyük özenbaş camisi minaresi
büyük özenbaş camisi minaresi

Minare projesi ve inşaat işleri izni onaylandı. Bütün dökümanlar imzalandı ve mühürlendi. Müftülük inşaat izni onayladı.

Baki kalan bu kubbede, kıyamete kadar kalacak bir iz bırakalım mı! 1640 yılından beri ayakta durmaya çalışan bu camimizi el birliği ile Rabbimizin sedaları ile tekrar dolduralım mı! Öncelikle şadırvan ve minaresi, iç ve dış bakımları için yapılacak onarımın için yardım kampanyası başlattı.

Yardım kampanyasına Başta Türkiye olmak üzere Dünyanın değişik ülkelerinden yardım severler kampanyaya destek vermeye başladı.

büyük özenbaş camisi
büyük özenbaş camisi

En son İsmail Hakkı Temizkök’ün Annesi Ankara Keçiören ilçesi Kırım tatar köyü Sarıbeyler köyünden 6 çocuk 20 torun sahibi 93 yaşındaki Meryem Temizkök, Kırımda Özenbaş Camisine yapılacak olan Minare için emekli maaşını bağışladı. Meryem Annemizin 2 Rekat namaz kılarak ‘’Rabbim minareyi tamamlamayı nasip et. Vatanım Kırım semalarında Ezan okunduğunu bize göster dediği öğrenildi.

meryem temizkök
meryem temizkök


Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest