Güncel

50- MİLYON TÜRK TARAFTARI OLAN TRAKTOR FC ŞAMPİYON OLDU

Sənan Qılıncarslan Qacar – Kırımınsesi – Azerbaycan

Kırmızı beyaz renkleri, kendilerini Kızıl Kurtlar olarak adlandıran taraftarları, dünyanın en fazla Türk taraftarına sahip İran’daki Türklerin simgesi haline gelmiş bir kulüp, Tractör Sazi yeni adıyla Traktör Futbol Kulübü… Resmi olarak İran sınırı olan topraklarda milyonlarca Türk yaşıyor. Hatta Türkiye’den sonra dünyada en fazla Türkün yaşadığı ülke. 85 milyon nüfusa sahip İran’ın 40 milyonunu Türkler oluşturuyor ve Türk nüfusun çoğunluğu Güney Azerbaycan’da yaşıyor.

Pers işğali altındaki Güney Azerbaycan’ın Tebriz şehrini temsil eden Traktör Tebriz (Az: Traxtor Tebriz, İng: Tractor FC Tabriz) futbol kulübü, rakibi İstiklal’i 3-2’lik skorla yendi. Alınan sonuçla birlikte Traktör İran Ulusal Kupası’nın sahibi oldu.

Traktör Tebriz ile İstiklal arasında bugün oynanan İran Ulusal Kupası final maçında İran’ın Tebriz bölgesinin ve Güney Azerbaycan Türklerinin takımı olan Tractor Sazi’nin taraftarları, İstiklal maçında futbol tarihine damga vuracak görüntülere imza attı.

Geçtiğimiz haftalarda bir futbolcusu asker selamı verdiği için ceza alan Tractor takımının taraftarları, İstiklal maçı için tribünleri tıklım tıklım doldururken yaklaşık 80 bin taraftar stadyumda Türkün güruru Traktor naraları atdı.
Kazanan Traktör Tebriz oldu. Traktör, 1. dakikada Muhammed Rıza Hanzade, 41. dakikada Akbar Imani ve 51. dakikada Mehdi Ghaedi ve 80. dakikada Amir Arsalan Motahari’nin attığı gollerle galibiyete ulaştı.

Traktör Tebriz, kazandığı kupa ile birlikte İran Ulusal Kupasındaki şampiyonluk sayısını ikiye çıkardı.

Galibiyet Kırmızı Kurtların: Traktör Tebriz 2-Maşinsazi 1

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest