GenelGüncel

KIRIM, ÖZGÜRLÜĞÜN NEFESİDİR….!

Ruslar, Vatan Kırım’ da sözde Hizb-ut Tahrir bahanesiyle Kırım’ da yaşamakta olan Kırım Türkleri Tatarlarını yıldırmak, baskı kurmak ve bu sefer asimile etmek için, 1944 yılında olduğu gibi Stroganova ( Mamak) köyünde 12 Ekim 2016 yılında kapıları insanlık dışı uygulamayla kapılar bu sefer kırılmasa da zorlanarak Kırım Türkleri Tatarların evlerinde bulunan insanların hüzün dolu gözyaşları arasında yasa dışı işkenceleri içeren aramalar içerisinde Rus baskı mekanizması bu insanları kurguladığı davalar çerçevesinde gözüne kestirdiği insanları evlerinden, minicik çocuklarının ve ailelerinin önlerinde yaka, paça ilk önce alıkoymak ve sonrasında zifiri zindanlara atabilmenin rezilliğini yaşatmaktadırlar…! 
Aramalardan sonra Teymur Abdullayev, Rüstem İsmailov, Emil Cemadenov, Uzair Abdüllayev ve Ayder Saledinov, örgüt kurmak ve faaliyetlerine katılmakla suçlanarak tutuklandılar…! 
Bu insanların zifiri karanlıklarda, farelerin çirit attığı zindanlarda ilk önce beden ve sonrasında ruh sağlıklarının bozulmasından başka ne olabilir ki…? 
Kimin himmeti millet ise, o kimse tek başına bir millettir..! Uzun yıllarca Kırım Türkleri Tatarları bu milliyetçi düşüncelerini hiçbir şekilde engelleyemediklerinden, son birkaç senedir, Stalin’in hortlamış uşakları tekrar meydanlarda gözükmeye başladılar….! 
18 Haziran 2019’da düzmece mahkeme tarafından yapılan duruşmada, verdikleri kararlarla insanlığı katlederlerken, kan içici Stalin’la aratmadıkları kesindir…!
Sözde duruşmada Teymur Abdullayev 17 yıl, Uzeir Abdullayev 13 yıl, Rüstem İsmailov 14 yıl, Ayder Saledinon ve Emil Cemadenov 12 yıl olmak üzere hapis cezalarına çarptırıldılar…! 
Uzun bir zamandır,karı Stalin’in zindanlarını aratmayacak işkence ve zulmün yaşandığı bu zindanlarda dedelerinin yaşadığı sürgünü aratmayacak zorluklarla karı, karşıyalar….!
Vatan Kırım’da şu anda korku imparatorluğu ayak sesleri işitilmektedir…!
Her kapı kırılarcasına vurulduğunda, çocuklar babalarımızı mı,? kadınlar kocamızı mı ?, anne ve babalar çocuğumuzu almaya mı, geldiler, ? diye yaşamaktadırlar

Münir Balıca
Münir Balıca

Pin It on Pinterest