GenelKültür SanatTürk Dünyası

“Büyük Bozkırın Tarihi ve Kültürel Mirası” Sergisi İlk Kez Türkiye’de

TÜRKSOY ve Kazakistan Devlet Müzesi işbirliğinde gerçekleşecek proje kapsamında, Kazakistan’ın kültürel mirasını yansıtan  “Büyük Bozkırın Tarihi ve Kültürel Mirası” sergisi ilk kez Türkiye’de sergilenecek.

TÜRKSOY, Türk Dünyası’nın zengin kültürel mirasının araştırılması ve tanıtılması faaliyetlerine bir yenisini daha ekleyerek, Kazakistan Cumhuriyeti Devlet Merkez müzesi ile birlikte Kazakistan’ın önemli arkeolojik ve etnografik eserlerin sergilendiği “Büyük Bozkırın Tarihi ve Kültürel Mirası” sergisi düzenleyecektir.

İstanbul’da, Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde gerçekleştirilecek sergide, eski dönmelerde Orta Asya’da yaşayan halkların göçebe kültürüne ilişkin arkeolojik buluntuların yanısıra, Kazakların yaşam, çevre ve kültürel özelliklerini yansıtan etnografik eserleri yer alacaktır.

İçlerinde Kazakistan’ın en önemli arkeolojik buluntularından olan ve ulusal sembollerden birine dönüşen “Altın Elbiseli Adam” kalıntıları da yer aldığı, Kazakistan coğrafyasında milattan önceki dönemden günümüze kadar yaşayan çeşitli medeniyetlerin kültüründen haber veren eserlerden oluşan sergi,  9 Kasım- 9 Aralık 2018 tarihleri arasında Türk seyircilerin beğenisine sunulacaktır.

İlk defa Türk sanatseverlerle buluşacak serginin 9 Kasım 2018, saat 15:00 yapılacak açılışına bütün halkımız davetlidir.


ТЮРКСОЙ совместно с государственным музеем Республики Казахстан готовит выставку «Историко-культурное наследие Великой Степи», которая формируется из уникальных объектов археологического и этнографического наследия Казахстана.

Выставка пройдет в музее тюркского и исламского искусства в Стамбуле, где будут представлены археологические экспонаты быта кочевников Средней Азии, а также этнографические материалы, отражающие жизнь и культурные особенности казахов.

Экспозиция, включающая в себя также всемирно известного «Золотого человека» и археологические объекты, проливающие свет на различные цивилизации от доисторического периода до наших дней, будет открыта в период с 9 ноября по 9 декабря 2018 года.

Приглашаем всех принять участие в церемонии открытия вышеуказанной выставки, которая состоится  9 ноября в 15:00.

Kazakistan’ın kültürel mirasını yansıtan  “Büyük Bozkırın Tarihi ve Kültürel Mirası” sergisi ilk kez Türkiye’de sergilenecek

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest