Kültür Sanat

“Vogue” Mecmuası Qırımtatar Halqını Tanıttı

“Vogue” adlı belli moda dergisi acayıp millî kostümlerimizni kiygen qırımtatar qadınlarnı kösterdi.Modeller olaraq tasarımcı Ediye Karimova Alime qardaşı ile,oyun hocası Elnara Abdullayeva ve körümlü manken Evelina Mambetova çıqtılar.
Olar kostümler ile birlikte bizim keçmişimizni ve kimligimizni añlattılar.

kırım tatar sanatı
kırım tatar sanatı

Her bir qırımtatar aileniñ kibi o qadınlarnıñ ailelerinde sürgünlük ile acı hatılar bardır. Bitalarnıñ aytqanlarını,Vatan dep nasıl sayıqlağanlarını ve avdet vaqtında küçük eken neler yaşağanlarını oquyucular ile paylaştılar.
Ayrı diqqat elbette 2014 Qırım işğaline berilip daha bir kere qırımtatarlar, ve hususan qadınlarımıznıñ bunen bağlı olğan noqta-i nazarları kösterildi.
Ne yazıq ki Qırım’dan uzaqta yaşamaq mecbur olğan ama yüreklerinde Vatan sevgisini taşığan bu zarif qadınlar bizim medeniyetimizniñ zenginligini,qırımtatar qadınları kerçekten de dünya mecmualar en birinci sayfalarına layıq olğanlarına kene de diqqat çektiler.

Fotoğraf  : Depo.ua

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest