GenelGüncel

Uygur Türklerine zulmeden Çin belasını buldu

Çin şu ana kadar 18 kişinin ölümüne yol açan Corona virüs’ün daha fazla yayılmasını önlemeye çalışıyor. Virüsün ilk görüldüğü 11 milyonluk Wuhan kenti ve bu kente komşu iki şehrin dış dünyayla bağlantısı tamamen kesilmeye çalışılıyor. Hatta virüse yakalandığından şüphelenilen hastalar özel kabinlerle taşınıyor. 

Öyle ki, bir çok ülke Çinli vatandaşı ülkeye sokmama kararı alıyor

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkaran ve ülke geneline yayılan yeni tip Corona virüsten etkilenenlerin sayısı 639’a yükseldi.

“Ülke Geneli Yeni Tip Koronavirüs Salgını Anlık Gelişmeler” platformunun verilerine göre, virüs Çin’de 639 vakada görüldü, vaka sayısında Vuhan’ın başkentliğini yaptığı Hubey eyaleti başı çekti.

Wuhan’da ilk kez aralık ayı ortalarında ortaya çıkan virüs nedeniyle kentte yaşayanlara tecrit uygulanmaya başlandı. Yollara barikatlar kuruldu, kente giriş çıkışlar yasaklandı. Kentten uçuşlar iptal edildi.

Virüs tespit edilen hastalar özel kabinlerle hastanelere naklediliyor. Hastanelerin dışına kurulan özel çadırlarda hastalar  karantinaya alınıyor. Wuhan’da virüs kapan hastaları tedavi etmek için özel bir hastane de kurulacak.

Benzer önlemler wuhan kentine komşu  huanggang ve ezhou kentlerinde de alındı. Bu kentlerin de dış dünya ile bağlantısı kesildi.  Huanggang kentinde tiyatrolar, internet kafeler ve diğer eğlence merkezleri de kapatıldı.

Bununla birlikte Corona virüsü, ülkenin Guangdong eyaletinde 32, başkent Pekin’de 22, Şanghay’da 16 kişide tespit edildi. Virüsün ilk ortaya çıktığı 12 Aralık’tan bugüne kadar 18 kişi hayatını kaybetti.

HUBEY’DE KARANTİNA ALANI GENİŞLİYOR

Hubey’deki Vuhan, Huanggang ve Icou kentlerinde ulaşımın tamamen durdurulduğunun açıklanmasından sonra aynı uygulamanın eyalete bağlı diğer bazı ilçelerde de yapılacağı bildirildi. Ayrıca Sıçuan eyaletinden Hubey’e 135 kişilik sağlık personeli gönderileceği, ekip üyelerinin eyaletteki üniversite hastaneleri ve eyalet içindeki kentlerden seçildiği belirtildi.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest