Genel

UYAN TÜRK, TOPRAKLARINA SAHİP ÇIK

Şu anki Ermenistan toprakları Azerbaycan a ait olduğu gibi, Karabağ da Azerbaycan toprağı ve Türk yurdudur. Bunun aksine düşünenin, bende Türklüğünden şüphe ederim. Ermənilər o bölgeye sonradan 1828 de Rusya ve İran arasında yapılan Türkmen çay anlatmasına göre Tebriz, hoy, salmaz, marağa dan tüm ermenileri, nahcivan erivan ve Karabağ bölgelerine aktarmışlardır. Buradaki asıl amaç Türk gücü ve toprak bütünlüğünü bölme, Türklerin Turan sevdasını baltalamak maksadıyla oluşturulmuştur. Karabağın stratejik olarak çok hassas bir hattın üzerinde olması dikkatten kaçmamalı.Gercek Oğuz yurtları olan Azərbaycan ve Türkiyə yi dahili ve harici düşmanlar aracılığıyla karıştırmak ve birbirlerinden uzak tutmaya çalışılmıştır. Her ne kadar Türkün kudreti buna izin vermesede ermeniler özellikle sınır uçlarında güçlendirilmeye çalışılmaktadır…
Düşman uyumuyor milletim.ilk olarak 1905 te Karabağ ve civarında1918 deTürkiyede özellikle Doğuanadoluda bir çok ilde millet farkı gözetmeksizin, Rusların ve perslerin büyük destekleriyle ermeniler Türk soyunu ortadan kaldırmak için kolları sızayıp, tarihsel soykırımlar imza atmışlardır.Bizler ülkemizde hala farklı kardeşlerimizin kimliklerine sığınıp, yıllarca TC vatandaşı rolünü oynayıp, her zaman ülkeyi kausa sürükleyip çorba yapar gibi halkı birbirine düşürenlerin ermeniler olduğunu biliyoruz. Soykırımlar da bölgelerde bulunan tüm halk nasibini alsada. Kurtuluş savaşında kürt Azerbaycan Türkü, Çerkezi, Lazı,… Herkes omuz omuza savaşıp Cumhuriyetimizin temellerini atmışlardı. Birlikte çok güçlüyüz ve bu durum birilerini elbette ki rahatsız edecektir… Kurtuluş Savaşı sırasında ülkeyi kausun bir kez daha içine itmeye çalışan Ermeniler Suriye topraklarında güçlenir, bugün geri dönerek kaldıkları yerden ihanetlerine devam etmek için gelmiş veya getirilmişlerdir.
UYAN IRKIM… Uyumak yok olmak demek,
Ölüm demek,
Susmak değil konuşmak,
Eğilmek değil dik durmak.
Ve bu coğrafyadaki topraklarına sahip çıkmak zorundasın.Sahip çıkmadığın herşeyi sahiplenirler.
Ejdatlarının kanıyla sulandı bu vatan toprakları, irkil ve kendine gel.

Derya AKDEMİR

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest