Genel

Ünlü maestro Renat Salavatov Tataristan’ın ‘TUKAY’ Ödülü’ne layık görüldü

Ünlü maestro Renat Salavatov Tataristan  (R.F.) Cumhurbaşkanı Rustam Minnihanov tarafından , Tataristan’ın kültür ve sanat alanındaki en yüksek devlet ödülü olan ‘TUKAY Ödülü’ne layık görüldü.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Renat Salavatov’a kutlama  mesajı yayınladı

Kaseinov ‘ ‘TUKAY Ödülü’ne layık görülen değerli sanat insanı ve kıymetli dostum Sayın Renat Salavatov’u en içten dileklerimle kutlarım.

Kazakistan’ın Emektar Kültür İnsanı, Rusya Federasyonu Emektar Sanatçısı ve Tataristan Devlet Sanatçısı unvanlarına sahip, M. Celil Tatar Opera ve Bale Tiyatrosu, St. Petersburg Mariinskiy Tiyatrosu ve Kazakistan Abay Devlet Akademik Opera ve Bale Tiyatrosu şefi Sayın Renat Salavatov’un bu yüksek ödüle layık görülmesi bizlere eşsiz gurur ve mutluluk hissi yaşatmıştır.’ dedi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest