GenelGüncelTürk Dünyası

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY’un 25. yılı Gagavuz Yeri’nde kutlandı

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY, kuruluşunun 25. yılına ithafen Türk Dünyası çeşitli bölgelerinde düzenlediği kutlamalara Gagavuz Yeri’nde (Moldova) gerçekleştirdiği çeşitli etkinlikler ile devam etti.

Gagavuz Yeri başkenti Komrat’ta TÜRKSOY’un kuruluşunun 25. yılına ithafen “Düz Ava” müzik ve dans topluluğu konseri düzenlendi.

Komrat Kültür Evinde gerçekleştirilen konsere, TÜRKSOY Genel Sekreteri Büyükelçi Düsen Kaseinov, Gagavuz Yeri Başkanı İrina Vlah ve Gagavuz Yeri’nin kültür ve sanat çevrelerinin temsilcileri katıldı.

Konserde TÜRKSOY Genel Sekreteri Büyükelçi Düsen Kaseinov, Gagavuz Yeri Başkanı İrina Vlah birer konuşma yaptı.

Konuşmasında TÜRKSOY’un 25. yılını kutlayan ve bu kutlama etkinliklerden birini de Gagavuz Yeri’nde düzenlemekten memnun olduğunu dile getiren Vlah, Gagavuz Türklerinin kültür ve sanatının dünya genelinde tanıtılması ve Gagavuz kültür ve sanat insanlarına verdiği büyük destekleri nedeniyle TÜRKSOY’a teşekkürlerini iletti.

Genel Sekreter Düsen Kaseinov, 1998 yılından itibaren TÜRKSOY’a üye olarak şekillenmesine önemli katkı sağlayan Gagavuz Yeri yönetimine ve bu gün 25. yılını kutlayan TÜRKSOY’un etkinliklerinde en aktif şekilde yer alan Gagavuz Yeri kültür ve sanat insanlarına teşekkür etti.  Kaseinov, Arjantin’den Japonya’ya, Kazakistan’dan Balkanlara, Aşgabat’tan Paris’e 25. yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen büyük etkinliklerin son durağının da Gagavuz Yeri olmasının ayrıca önem arz ettiğine dikkati çekti.

“Düz Ava” sanat topluluğunun kurucusu Semen Pometko’yu da anarak topluluğun oluşması ve Gagavuz kültürünün tanıtılmasındaki hizmetlerine değinen Düsen Kaseinov, topluluğa TÜRKSOY 25. Yıl plaketini takdim etti.

Gece, Gagavuz Türklerinin müzik  ve dans örneklerinin sergilendiği renkli konser ile devam etti.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest