Genel

Ukrayna’nın başkentinde Kırım Tatar kültürü tanıtıldı.

Kiev’de kültürel ve eğitici bir etkinlik düzenlendi. “Kırım Hanlığı’nın Görkemli Yüzyılı” adını ve konseptini taşıyan ekinlikte Ukraynalılara orta asır Kırım Tatar kültürü tanıtıldı.

Konuklar için organizasyon alanı Kırım Tatar misafirperverliği ve ev konforu atmosferini yansıtan bir alana döndü. Etkinliğe katılanlar, kanepelerin serinliğinde Kırım kahvesinden tattı. Kahveden sonra misafirlere geleneksel Kırım Tatar yemekleri, tatlıları ve içecekleri de tanıtıldı. 

Etkinlik kapsamında, Kırım Ailesi Sivil Toplum Kuruluşu’nun öğrencileri halk dansları gösterisi yaptı. Tarihçi Gulnara Abdulayeva, Kırım Tatarlarının etnogenezi ve Han dönemi hakkında bilgi verdi.

Etkinlikte, tararımcılar Elmira Kataki ve Leniye İbragimova tarafından hazırlanan Kırım Tatarlarının geleneksel kıyafetleri de tanıtıldı. Defile sırasında otantik süslemelerin anlamı anlatıldı, dileyenler için kadın şapkası yapımı konusunda bilgi verildi. Misafirler yerel feslerle bol bol fotoğraf çektirdi.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest