GenelGüncel

UKRAYNA MECLİSİ: KIRIM TATARLARI İÇİN BÜTÇEDEN AYRILAN PARA ŞİRKETLER KANALI İLE ZİMMETE GEÇİRİLDİ

Ukrayna Devleti 2016.2017.2018 yılları için Kırım’a bütçe fonlarından ayrılan Paraların Kırım Tatarlara verilmediği iddialarını araştırmaya başlamıştı.

Ukrayna Meclisi tarafından kamuoyuna yapılan açıklamada ‘’Kırım Tatarları için ayrılan milyonlarca Grivna Ukrayna’da faaliyet gösteren şirketlere aktarıldığı belirtildi.

Ukrayna bütçesi tarafından Kırım Tatarlarına verilen paraların Kırım Tatarlarına verilmediği araştırmanın ve soruşturmanın derinleştirilerek devam ettiği, Kırım Tatar halkının mağdur edildiği açıklandı.

Kaynak Ukrayna Meclisi açıklaması

http://www.ac-rada.gov.ua/control/main/uk/publish/article/16760333?fbclid=IwAR0cqvQUMuMdboFagBrfybSEwE-Pcl9VZ1KJ-3R9Q5USWsaXTfZbRaGuRQc

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest