GenelGüncel

Ukrayna, Kırım için uluslararası platform kurulmasını önerdi

Kiev yönetiminin Kırım’ı geri alma planları yaptığını anlatan Ukrayna Devlet Başkanlığı Kırım Daimi Temsilcisi Anton Korineviç, bunun için Türkiye ve ABD’yi de kapsayan uluslararası platform kurulmasını önerdiklerini söyledi.

Ukrayna basınına konuşan Korineviç, “Donbass’ı konuştuğumuzda, Minsk formatının ideal olmadığını, Normandiya formatının ideal olmadığını anlıyoruz ancak bunlar var olmaya devam ediyor. Belirli sorunlu konuların istişare edildiği platformlar var. Kırım konusunda böyle bir platform ya da format hiç olmadı” dedi.

Korineviç, Rus yarımadasının statüsüyle ilgili görüşmelere Normandiya formatındaki ülkelerin (Rusya, Ukrayna, Almanya, Fransa) yanı sıra Türkiye ve ABD’nin de yer alması gerektiğini belirterek, bunun Kırım’ın aidiyetinin gözden geçirilmesi yolunda atılacak ilk adım olabileceğini savundu.

Kırım
Kırım

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest