GenelGüncel

UKRAYNA CUMHURBAŞKANI ZELENSKİY BEŞTEPE’DE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Türkiye’ye gelen Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen resmi törenle karşıladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, bir dizi temasta bulunmak üzere Ankara’ya geldi. Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmi törenle karşılandı. Atlı karşılama birliği eşliğinde Beştepe’ye gelen Zelenskiy’i, Cumhurbaşkanı Erdoğan kapıda karşıladı. Tören, Ukrayna ve Türkiye milli marşlarının okunmasıyla başlarken, Cumhurbaşkanı Zelenskiy, tören kıtasını ‘Merhaba asker’ diyerek selamladı. Tören sırasında tarihteki 16 Türk devletinin bayrakları ile tarihi üniforma giyen 16 asker hazır bulundu ve 21 pare top atışı yapıldı. Törenin tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, beraberlerindeki heyetleri birbirine takdim etti. Törende Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam hazır bulundu. Ukrayna heyetindeyse Kırım Tatar Türklerinin Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu yer aldı. Zelenskiy ve Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin kapısında basın mensuplarına poz vererek, baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirmek üzere içeri geçti.

UKRAYNA CUMHURBAŞKANI ZELENSKİY BEŞTEPE'DE
UKRAYNA CUMHURBAŞKANI ZELENSKİY BEŞTEPE’DE

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve konuk Cumhurbaşkanı Zelenskiy, görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek ve Erdoğan, Zelenskiy onuruna akşam yemeği verecek.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest