Genel

Ukraina Prezidentiniñ Qurban Bayramı Tebriki

Ukraina Prezidenti Petro Poroşenko Ukrainada yaşağan musulmanlarnı, İslam dininiñ eñ muqaddes bayramı olıp, eyilik yapmağa, merhametli ve cömert olmağa ilhamlandırğan Qurban bayramı ile tebrikledi.

Ukraina Prezidenti öz hayırlav sözlerinde qayd etkenine köre, devletimizniñ içtimaiy-siyasiy ayatındaki musulman cemaatınıñ issesine ve Ukrainanıñ mustaqilligi oğrunda faal vatanperver mevamına ukrain cemiyeti yüksek qıymet kese. ‘‘Umumiy evimizni duşmandan beraber qorçalaymız ve adaletli, bereketli avropa memleketinde yaşamaq arzumıznı ömürge keçirmek içün ğayretlerimizni birleştiremiz. Şübesiz ki, Ukraina içün bu küreşimizde ğalebe qazanırmız, çünki kerçek bizim tarafımızdadır’’, – dep qayd etti Petro Poroşenko ve ukrainalı musulmanlarğa bereket, amanlıq ve devletimizniñ menfaatına hızmet etken bütün ıntıluvlarında muvafaqiyetler tiledi.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest