GenelGüncelTürk Dünyası

TÜRKSOY heyeti Makedonya’da üst düzey yetkililerle görüştü

TÜRKSOY tarafından ilan edilen “2018 Cengiz Aytmatov Anma Yılı” ve “Mağcan Cumabay Anma Yılı” çerçevesinde Balkanlarda bulunan TÜRKSOY heyeti, Makedonya’da resmi yetkililerle görüştü.

TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Fırat Purtaş başkanlığındaki TÜRKSOY heyetini, Makedonya Kültür Bakanı Asaf Ademi ve Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Adnan Kahil makamlarında kabul etti.

Görüşmelerde TÜRKSOY ile Makedonya arasındaki kültürel işbirliğinin geliştirilmesine yönelik olanaklar ve gelecek projeler ele alındı.

Genel Sekreter Yardımcısı Purtaş, dün yaptığı açıklamada TÜRKSOY ile Makedonya makamları arasındaki kurumsal işbirliğinin geliştirmeyi hedeflediklerini söylemişti.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest