Genel

TÜRKSOY Daimi Konseyi 37. Dönem Toplantısı OŞ’ta Başlıyor

Kırgızistan’ın kadim şehirlerinden olan Oş’ta 28-30 Kasım 2019 tarihleri arasında Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı-TÜRKSOY tarafından ilan edilen “Oş – 2019 Türk Dünyası Kültür Başkenti”nin kapanış programı gerçekleştirilecektir.

Söz konusu program kapsamında TÜRKSOY üyesi olan Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye, Türkmenistan, Moldova’ya bağlı Gagavuz Yeri ve KKTC’den Kültür Bakanları ve bakanlık temsilcileri TÜRKSOY Daimi Konsey 37. Dönem Toplantısı’na katılacaktır. Toplantıda ayrıca, Türk Konseyi, Türk Akademisi, TÜRK-PA, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Kurumu ve Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Kazak-Türk Üniversitesi temsilciler yer alacaktır.

TÜRKSOY Daimi Konsey 37. Dönem Toplantısının gündeminde bir yıl içerisinde yapılan çalışmalarının değerlendirilmesi, önümüzdeki sene içinde yapılması gerekenlerin belirlenmesi ve TÜRKSOY’un çalışma programının kararlaştırılması hususlarıyla birlikte 2020 Türk Dünyası Kültür Başkenti’nin seçilmesi, “Anma Yılı” ilan edilecek Türk Dünyası önemli şahsiyetinin belirlenmesi hususları yer almaktadır.

Toplantı kapsamında TÜRKSOY Resim, Fotoğraf ve Âşık Veysel Sergileri düzenlenecek, 21. TÜRKSOY Ressamlar Buluşmasına katılan sanatçıların eserleri arasından seçilen en başarılı çalışmaya TÜRKSOY ödülü verilecektir.

29 Kasım 2019 tarihinde Sultan İbrahimov Oş Kırgız Devlet Dram Tiyatrosu’nda, Kırgızistan’ın tanınmış sanatçıları, halk oyunları toplulukları ve TÜRKSOY üyesi ülkelerden solistlerin katılımlarıyla kapanış konseri gerçekleştirilecektir. Etkinlik çerçevesinde TÜRKSOY Daimi Konseyi tarafından yeni seçilen şehrin temsilcisine Türk Dünyası Kültür Başkenti sembolü takdim edilecektir.

Konsere Türk Dünyası’ndan gelen sanatçılar katılacaktır. Türk Müzik kültürünün ve folklorun zengin mirasını ifa edecek topluluklar arasında: Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkiye, Türkmenistan, Başkurdistan (RF), Saha-Yakut (RF), Tataristan (RF), Tıva (RF) ve Kırım’dan katılacak 100’den fazla sanatçı sahne alacaktır. 

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest