Türk Dünyası

Türkmenistan’da 735 kişiye vatandaşlık

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov tarafından imzalanan iki ayrı Kararname ile 27Eylül günü kutlanacak olan bağımsızlığın 27. Yılı onuruna, farklı ülkelerden olan ancak uzun bir süredir daimi olarak Türkmenistan’da yaşayan 735 kişiye vatandaşlık verildi ve 1722 mahkum da af edildi.

Türkmenistan resmi haber kaynaklarına göre, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un bu kararları, Türkmenistan’ın bağımsızlığının 27. yıldönümü vesilesiyle dün yapılan genişletilmiş Bakanlar Kurulu toplantısında, İnsanperverlik prensipleri ve uluslararası yükümlülüklerin uygulanması çerçevesinde verildi.

Türkmenistan Cumhurbaşkanı, genişletilmiş Bakanlar Kurulu toplantısında, af kararının, Türkmen halkının birliğini ve ailelerin dayanışmasını güçlendirmek,Türkmen Halkının dinî ve manevi değerlerine saygı göstermek amacıyla hayırseverlik, nezaket ve adalet adına, halkın refahı ve vatandaşlarının yaşam standardının iyileştirilmesine yönelik olarak verildiği vurguladı.

Diğer taraftan Türkmenistan Cumhurbaşkanı, İlgili üst düzey yetkililere, milli pasaportların resmi törenle sahiplerine verilmesi ve vatandaşlığa kabul edilenlere gerekli yardımlarda bulunulması direktifini verdi.

Türkmenistan’da kurban bayramı, kadir gecesi, bağımsızlık bayramı gibi ülkenin resmi, ulusal ve dini törenleri ve milli bayramlar vesilesi ile bazı mahkumların devlet başkanı tarafından af edilmesi geleneği bulunuyor.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest