GenelGüncel

Türkmenistan alkol ve uyuşturucu madde ile mücadelede yeni adımlar atıyor

Uyuşturucu madde, narkotik ilaçlar ve sigara kaçakçılığı ile  tavizsiz ve sıfır töleransla mücadele eden Türkmenistan hükümeti, 2019 yılının başından itibaren uygulanmak üzere yeni kararlar aldı.  “Alkolün Zararlarının Önlenmesi Hakkında Kanun’da yapılan değişiklikle, 21 yaşın altındaki kişilere alkollü içecekler, şarap ve alkollü bira satışına yasak getiriliyor. 16 yaş altındaki gençlere de tütün mamüllerinin satışı yasaklanıyor. Resmi gazetede yayınlana  söz konusu düzenlemeler yeni yılın başından itibaren uygulanacak.

Türkmenistan Devlet Haber Ajansı’nda yer alan  habere göre, geçtiğimiz günlerde,  ele geçirilen uyuşturucu , kaçak sigara ve narkotik ilaçlar, Uyuşturucu ile Mücadele Devlet Koordinasyon Komisyonu tarafından, güvenlik kurul başkanları, diplomatik misyon temsilcileri ve ülkede akredite edilmiş uluslararası kuruluşların yanı sıra kamu görevlileri, yaşlılar ve gençlerin huzurunda imha edilmiş, Türkmenistan’da  uyuşturucu kullanımı ve dağıtımı sorununu tamamen ortadan kaldırmak için en üst düzeyde kararlılık gösterildiği ifade edilmişti.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest