GenelGüncelTürk Dünyası

Türkmen Kenti Telafer’e TİKA’dan Eğitim Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Irak’ta Türkmenlerin çoğunlukta yaşadığı Musul’a bağlı Telafer ilçesindeki Hemşirelik Fakültesinin tadilat ve donanımını yaptı, Telafer Elektrik Müdürlüğü’ne trafo desteğinde bulundu.

TİKA, DAEŞ tarafından tamamen yıkılan Telafer Üniversitesinin Hemşirelik Fakültesinin tadilatını yaparak klima ve jeneratör desteğinde bulundu. Yine DAEŞ tarafından tamamen tahrip edilen Telafer elektrik altyapısına 20 adet elektrik trafo ile destekte bulunuldu. Temin edilen trafolar ile Telaferli 700 aileye elektrik sağlanabilecek.

Düzenlenen açılış programına, T.C. Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, Telafer Belediye Başkanı Muhsin Çolak, Telafer Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdul Aziz Genno, Telafer Elektrik Dairesi Müdürü Sabah Alloş, TİKA Başkan Danışmanı Kamil Kolabaş, TİKA Bağdat Program Koordinatörü Cüneyt Esmer ile Telafer ilçe idari yetkilileri katıldı.

Büyükelçi Yıldız, Telafer için büyük önem arz eden yüksek eğitim ve elektrik altyapısına verdiği destekler için TİKA’ya teşekkür etti. Yıldız, “Ülke olarak Telafer’in ayağa kalkması için her alanda TİKA’nın projelerinin devam etmesi için çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Telafer Üniversitesi Rektörü Genno ile Elektrik Dairesi Müdürü Alloş da Telafer’e sağlanan desteklerden dolayı Türkiye Cumhuriyetine ve TİKA’ya teşekkürlerini iletti.


Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest