Genel

Türkiye, Kırım’daki gözaltı uygulamalarını endişeyle karşılandığını bildirdi

Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım’da dün Kırım Tatar Türklerinin evlerine yapılan baskınları ve alınan gözaltı kararlarının endişeyle karşılandığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Kırım‘da dün sabah saatlerinde soydaş Kırım Tatar Türklerinin evlerine yapılan baskınları ve alınan gözaltı kararlarını endişeyle karşılıyoruz.” ifadesi yer aldı.

Açıklamada, “Kırım Yarımadası’nın asli unsurları olan Kırım Tatarlarına yönelik bu tür uygulamalara son verilmesi çağrısında bulunuyoruz. Kırım’ın yasa dışı ilhakını tanımayan Türkiye, Kırım Tatarlarının yanında durmaya devam edecektir.” mesajı paylaşıldı.

Kırım’da, dün Rus güvenlik güçlerinin (FSB) bir grup Kırım Tatar Türkü’nün evine baskın düzenleyerek 6 kişiyi gözaltına aldığı bildirilmişti.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest