Güncel

Türk Konseyi’nin Gayri Resmi Zirvesi 31 Mart 2021 de Kazakistan’ın Türkistan şehrinde düzenlenecek.

??̈?? ??????? ?????? ???̧??????ı, ??̈???????’?? ??̈?????????? ???? ????? ????? ??????? ??? ????? ???????.

Kazakistan Cumhuriyeti’nin girişimiyle Türk Konseyi’nin Gayri Resmi Zirvesi 31 Mart 2021 tarihinde “Türkistan – Türk Dünyasının Manevi Başkenti” temasıyla Kazakistan’ın Türkistan şehrinde düzenlenecektir.

Gayri Resmi Zirveye Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkiye ve Özbekistan’ın Devlet Başkanlarının yanısıra Macaristan Başbakanı katılacaktır.

Devlet Başkanları, Türk Dili Konuşan Ülkeler arasındaki işbirliğinin mevcut durumu ve geleceğini ele alarak, Türk Dünyasını ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konularda ve Örgütün güçlendirilmesine yönelik hususlarda görüş alışverişinde bulunacaklardır.

Zirve sırasında Türkistan şehri “Türk Dünyasının Manevi Başkenti” olarak ilan edilecek, toplantının sonuç belgesi olan “Türkistan Bildirgesi” liderler tarafından imzalanacaktır.

Zirve programı kapsamında liderler, Türk dünyasında manevi değerlerin gelişmesinde benzersiz etkisi olan büyük mutasavvıf ve Türk İslam alimi “Hoca Ahmed Yesevi” nin Türbesini ve modern Türkistan’ın doğal ve tarihi mekanlarını de ziyaret edeceklerdir

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest