GenelGüncelTürk Dünyası

Türk Konseyi Eğitim Bakanlıkları Kıdemli Memurlarının Yedinci Toplantısı Bişkek’te gerçekleştirildi

Türk Konseyi Eğitim Bakanlıkları Kıdemli Memurlarının Yedinci Toplantısı 14 Mart 2019 tarihinde Bişkek’te gerçekleştirildi.

Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ömer Kocaman’ın moderatörlüğünü yaptığı Eğitim Bakanlıkları Kıdemli Memurlarının Yedinci Toplantısı (SOM), Türk Konseyi Eğitim Bakanları Beşinci Toplantısının hazırlıkları, Türk Konseyi Türk Üniversiteler Birliği’nin (TÜRKÜNİB) faaliyetleri ile özellikle Orhun Değişim Programı konularına odaklanmıştır.

Üye Devletlerin Heyetleri, 22-25 Nisan 2019 tarihlerinde Kazakistan’ın, Türkistan şehrinde yapılması planlanan TÜRKÜNİB Dördüncü Genel Kurul gündeminde yer alacak konular hakkında görüşmelerde bulunmuştur.

SOM toplantısı sırasında Kazak tarafı, Mayıs 2019’da ortaokul / lise öğrencileri seviyesinde Üçüncü Öğrenci Değişim Programına ev sahipliği yapacaklarını bildirmiştir. Taraflar ayrıca, Türk Konseyi Üye Devletlerinin eğitim profesyonelleri için Eğitim Değişim Programının Eylül ayı başında Türkiye’de düzenlenmesi konusunda mutabık kalmışlardır.

Taraflar, Türk Konseyi Kardeş Okullar İşbirliği Programı Düzenlemesi hakkındaki Yönetmelik taslağı ile Türk Konseyi Türk Üniversiteler Birliği Ödül Yönergesinin nihai metnini detaylı olarak ele almış ve her iki metnin de 15 Mart 2019 tarihinde düzenlenecek Bakanlar Toplantısında Bakanlar tarafından onaylanması hususunda mutabık kalmışlardır.

Toplantıya katılan Macaristan’ın Astana Büyükelçiliği Misyon Şefi Yardımcısı Saudor Dorogi, Türk Dili Konuşan Ülkelerin gençlerine Macaristan ve Türk Üniversiteler Birliğine üyelik için başvuran Szeged Bilimler Üniversitesi ve Eötvös Lorand Üniversitesi tarafından tahsis edilmiş olan burslar hakkında detaylı bilgi vermiştir

Toplantıda Proje Yöneticileri Jeyhun Shahverdiyev, Jhyldyz Uzakova ve Ali Çiviler de hazır bulunmuştur.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest