GenelGüncelKültür SanatTürk Dünyası

Türk Dünyası 3. İstişare Toplantısı Hazırlıkları Başladı

TekBayrak Derneği Başkanı Serdar Şahin yaptığı açıklamada ”

serdar şahin
serdar şahin

Kıymetli Türk Dünyası Sevdalıları.

2019 Yılı TEKBAYRAK Derneği “Türk Dünyası 3. İstişare Toplantısı” ana konusu “Türk Dünyasına Uygulanan İnsan Hakları İhlalleri” olarak belirlenmiştir.

Toplantının eşit paydaşlarından “Turan Araştırmaları Derneği” ve Kıymetli Başkanı “Hasan Basri Pehlivan” Beyefendi ile Mayıs ayında konu ile ilgili istişare yaparak yıl sonu Kasım gibi planladığımız toplantımızı gerçekleştireceğiz.

Muradımız; tüm Türk Dünyası Sivil Toplum Kuruluşlarının da eşit paydaş olarak var olması ve Türk Dünyasına Uygulanan İnsan Hakları İhlallerine karşı güçlü bir duruş sergilemesidir.

Katılımcıları ve Paydaş Sivil Toplum Kuruluşları Hasan Basri Pehlivan Beyin de dahil olduğu TEKBAYRAK Derneği Akademik Kurulu tarafından değerlendirilecektir.

Türk Dünyasına gönül vermiş kıymetli yol arkadaşlarımıza duyurumuzdur. Saflarımızı sıklaştıralım ve içimizdeki Türk Dünyası sevdasını geçmişte ve günümüzde insan hakları ihlalleri ile yüz yüze kalan kardeşlerimizle omuz vererek yaşatalım.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest