GenelGüncel

TİKA’dan Moldova (Gagauz Özerk Yeri), Kosova ve Romanya’nın Kovid 19’la Mücadelesine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Romanya’da 65 yaş üstü ve ihtiyaç sahibi ailelere 1.500 adet gıda ve hijyen paketi dağıtımı gerçekleştirildi.

Kosova’da yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede sosyal refahın korunması amacıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından ihtiyaç sahibi bin 600 aileye gıda yardım paketi dağıtımına Prizren şehrinde devam edildi.

Moldova’da yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınından olumsuz etkilenen 63 yaş üstü, dar gelirli ve salgın nedeniyle işsiz kalan bin aileye gıda ve temizlik malzemesi dağıtıldı.

Salgınla mücadelede alınan önlemler kapsamında birçok işyerinin kapandığı ve 63 yaşından büyüklerin sokağa çıkmasının yasaklandığı ülkede TİKA tarafından hazırlatılan temel gıda malzemeleri ve dezenfeksiyon ürünlerini içeren yardım kolileri ihtiyaç sahibi 1000 aileye dağıtıldı. Dağıtım işlemleri Moldova’nın her bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmek adına güneyde Gagauz Özerk Yeri’ne, kuzeyde beltz ve merkezde Kişinev olmak üzere 3 bölgeden yürütüldü.

Gagauz Özerk Yeri’ne 250 adet yardım paketi 

Gıda ve hijyen malzemesinden oluşan yardım paketleri Gagauz Özerk Yeri’nin Komrat bölgesine 110 paket, Çadır-Lunga bölgesine 90 ve Vulkaneşt bölgesine de 50 paket ulaştırıldı.

TİKA Kişinev Program Koordinatörü Selda Özdenoğlu açıklamasında, TİKA’nın tüm dünyanın zor bir süreçten geçtiği bu günlerde Moldova Cumhuriyeti’nin yanında yer almaya devam edeceğini belirtti. Özdenoğlu, “Türkiye olarak Moldovalı kardeşlerimizin yanındayız. Bu günleri beraberce aşacağız.” dedi.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest