Genel

TİKA’dan Iraklı Türkmen Öğrencilere Eğitim Desteği

TİKA tarafından, Selahaddin Vilayeti Tuzhurmatu ilçesinde Türkmen öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu ve Türkçe dersleri verilen toplam 30 okulda, 2018-2019 eğitim dönemine başlayan 1. sınıf öğrencilerine 2.000 adet okul çantası ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldı.

Tuzhurmatu El-Seyyap İlkokulunda gerçekleştirilen törene TİKA Bağdat Program Koordinatörü Cüneyt Esmer, Irak Türkmen Cephesi Selahaddin İl Başkanı Heytem Haşim Muhtaroğlu, eski Türkmen Milletvekili Niyazi Mimaroğlu, Selahaddin İl Eğitim Müdürlüğü Türkmence Bölüm Müdürü Nihat Kuşçu, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Cüneyt Esmer, 59 ülkede faaliyet gösteren TİKA’nın, öncelikli sektörlerinden birisinin eğitim olduğunu, eğitim projelerinin anaokullarından başlayarak üniversitelere kadar devam ettiğini ve bugün de Tuzhurmatu’da 30 ilkokulda öğrencilerin eğitimine katkı sağlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Törende konuşan ITC Selahaddin sorumlusu Muhtaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti’ni TİKA aracılığı ile Tuzhurmatu’da görmekten dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Irak’taki Türkmen nüfusun birçok sorunu olduğunu, bu sorunlardan en önemlisinin eğitim olduğunu belirten Mimaroğlu da Irak’ta tamamen Türkmence eğitim veren okulların sayısının artmasını istediklerini söyledi ve Türkiye Cumhuriyeti’ne teşekkürlerini iletti.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest