Genel

TİKA ve TRT’den Balkan Ülkeleri Medya Mensuplarına Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Türkiye Radyo Televizyonu (TRT) işbirliğinde düzenlenen medya eğitimleri kapsamında Balkan ülkelerinden gelen medya mensuplarına Ankara’da kameramanlık eğitimi veriliyor.

Medya Teknikleri Eğitim Programı (METEP) kapsamında TİKA ve TRT işbirliğinde yürütülen eğitimler 31 Mart’a kadar devam edecek. Bosna-Hersek, Karadağ, Sırbistan ve Hırvatistan’dan gelen 25 kişilik ilk grup eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı.  

TİKA ve TRT’den Balkan Ülkeleri Medya Mensuplarına Eğitim

Medya mensuplarına kameramanlık, ışık yönetmenliği, ses yönetmenliği ve görsel medya bilişim teknolojileri başlıklı eğitim programları TRT binasında teorik ve uygulamalı olarak anlatılıyor.

Türkiye’ye gelen medya temsilcileri kameran eğitimi programı kapsamında teknolojinin en son yüksek çözünürlüklü kameralarla tanışma ve onlar bu işin faydalarını öğrenme fırsatını yakalıyor. TİKA ve TRT tarafından tasarlanan medya teknolojileri eğitimleri dünyanın en büyük medya kurumlarından birinde çalışan on yıllık deneyime sahip olan eğitmenler tarafından veriliyor.       

Program boyunca eski Yugoslavya’nın hemen her bölgesinden eğitime katılacak toplam 95 medya mensubuna Türkiye’nin medya alanındaki deneyimleri aktarılacak.

Eğitimin yanı sıra bu tarz projeler sayesinde farklı ülkelerden gelen medya çalışanları birbirlerini tanıma ve tecrübe alışverişinde bulunabilecek.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest