GenelGüncelKültür SanatTürk Dünyası

“TERCÜMAN” GAZETASI 1918 YILI FEVRAL (ŞUBAT) 23 KUNÜ QIRIM’DA QAPATILDI

Bahçesaray’da İ. GASPIRALI tarafından 30 yıl devamında neşir etilgen ve onın ölümünden son (1914) oğlu Refat GASPIRALI ve belli qırımtatar cemaat erbabı Asan Sabri AYVAZOV tarafından yayınlanması devam etilgen “Terçüman” gazetası Türk dünyası matbuat tarihinde ayrı bir yer almaqta. Tek Qırımtatar milli matbuatı degil de, bütün Türki halqlarnın jurnalistikası (gazetacılığı) “Tercüman”dan başlanması bellidir.
İsmail beynın qızı Şefiqa GASPIRALI ve A.S.AYVAZOV beraberlikte alğan qararı ile, 23 Fevral 1918 senesi “Terçüman”nın son sayısı basıla ve gazetanın faaliyetinde noqta qoyula. Bunın sebeplerinden biri – gazeta bolşeviklernin eline keçmemezligi ilan etile.

Memba : Zelfira Shukurdzhiyeva

tercüman gazetesi -gaspıralı
tercüman gazetesi -gaspıralı

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest