GenelGüncel

TDP Genel Başkanı Beycan İlyas’dan Merkez Jupa Ziyareti

Türk Demokratik Partisi (TDP) Genel Başkanı Beycan İlyas ve TDP Milletvekili Yusuf Hasan Merkez Jupa belediyesini ziyaret etti. Yaklaşık 1 ay önce koronavirüs vakalarının tespit edilmesiyle acil durum ilan edilerek karantina alınan belediye geçtiğimiz günlerde hükümet kararıyla karantinadan çıkartıldı.

TDP Genel Başkanı İlyas, Belediye Başkanı Ariyan İbraim ve çalışma arkadaşlarıyla bir araya geldi. Beycan İlyas, salgın döneminde gösterdikleri üstün gayretlerden dolayı hem belediye çalışanlarını hem de sağlık çalışanları ve polislere teşekkürlerini iletti. TDP Genel Başkanı Beycan İlyas yaptığı açıklamada “Merkez Jupa Belediyesi salgınla mücadelede inanılmaz büyük bir başarı gösterdi. Hem şahsım hem TDP hem de Makedonya halkı adına gösterdikleri mücadeleden dolayı kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Özellikle bu mücadelenin başını çeken Merkez Jupa Belediye Başkanı Ariyan İbraim’e ve ekibine ve tüm yetkililere tebriklerimizi iletiyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’ye teşekkür Açıklamasının devamında yardımların önemine de vurgu yapan İlyas, “Salgınla mücadele devam ediyor. Bu mücadele devam ederken şüphesiz ki dostların yardımları bizim çok önemliydi. Geçtiğimiz günlerde Balkan devletlerinin her zaman dostlu olan anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nin yardımlarıyla buradaki halkaların salgınla mücadelesine destek çıktı. İyi gün kötü gün dostu olan anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti’ne yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye devlet yetkililerine ve büyük Türk halkına yardımlarından dolayı Makedonya halkları adına teşekkür ediyoruz” dedi. TDP Genel Başkanı Beycan İlyas, Merkez Jupa Sağlık Ocağı ve Polis Karakolunu da ziyaret ederek maske, eldiven, dezenfektan madde gibi sağlık gereçleri yardımında bulundu.

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest