GenelGüncelTürk Dünyası

TATARiSTAN BAYRAGI KALKSIN!

Bundan 29 yıl evvel, 1990 yılında 30 Ağustosta Tataristan Cumhuriyeti Bağımsızlık ilanını kabul etti. Bu büyük olay ile Tatar halkı kendi devletçiliğini ayağa kaldırmaya başladı. Yıllar geçti, bağımsızlık yok edildi, bayramı ve onun asıl anlamı unutturuldu… Bu şekilde de, Tatar milliyetçi gençleri bağımsızlık ilanını kabul etme gününü ve onun asıl anlamını halka hatırlatmak istiyor. 30 Ağustos günü “Azatlık” Tatar Gençleri Birliği Kazan meydanında 50 bin küçük Tataristan bayrakçığı yaptırıp dağıtmayı niyetliyor. Bu büyük ve önemli işi başarmak için bize yardım lazım. 50 bin bayrakçığı yaptırmak için aşağı yukarı bin dolar gerek. Bunun yarısı toplanmıştık.
Türk dünyasının milliyetçileri ve milliyetçi Türkçü kuruluşlarına bize bu işte yardım etmek için müracaat ediyoruz! Damlaya damlaya göl olur, bu hesapla herkes 20, 50, 100 lira çıksa bu işi başarabileceğiz. Belki bazılarının bayrak bartırma imkanı vardır? Öyle olsa daha da iyi olurdu. Tarafsız kalmamaya ve “Azatlık” kuruluşuna Tatar halkını uyandırma işinde yardım etmeye çağırıyoruz!
Tatar uyansa, bütün Türk dünyası uyanacak!
30 Ağustos Tatar’ın devletçiliği ayağa kaldırılan gün! Onu birlikte hatırda tutalım!

Nail Nabıulla

tataristan
tataristan

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest