GenelGüncel

Tataristan 30 Ağustos 1990’da bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ettiğini duyurdu.

Tataristan Cumhuriyeti, Sovyetler Birliği’nde 30 Ağustos 1990’da bağımsızlığını ilan etmiş,15 Şubat 1994’te yıkılan tarihte tanınmayan bir devlettir.

Sovyetler Birliği’nin dağılması sürecinde Tataristan 30 Ağustos 1990’da bağımsızlığını tüm dünyaya ilan ettiğini duyurdu. Bu karara Rusya Parlamentosu ret cevabı verdi. Bu bağımsızlık hiçbir devlet tarafından tanınmamıştır. 1992 yılında ülkede referandum ile yeni anayasa oylanmış ve % 62 kabul oyu ile kabul edilmiştir. 15 Şubat 1994 tarihinde Tataristan Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu arasında kurumların konu ve yetkilerinin sınırlandırılmasına dair antlaşma imzalanmıştır. O tarihten sonra Tataristan’ın bağımsızlığı ortadan kalkmış, Rusya Federasyonu’nun bir cumhuriyeti haline gelmiştir. KAYNAK : Vikipedi

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest