Kültür Sanat

Tapsam da anamnı

Bürüşük yanaqlar

Bürüşük mañlay,

Tapsam da, men sizni

Bir öpüp toysam.

*****
Tapsam da, tizleriñ

Üstüne Anay

Bir sabi bala

Başımnı qoysam.

*****
Tapsam da, mulâyim

Közüñe baqsam,

Sabilik çağımnı

Eşq ile añsam.

*****
Söziñni diñlemey

Özenge qaçsam,

Künlerim içün de

Elâllıq alsam.

* * *
Arablarda – el hatta yebqa zemanen badul katibe, ve katibul hattatul erdu medfon, degen söz bar. Yani, yazı degen yazı yazılğan soñ o qalır. Onı yazğan yazıcı yerniñ astında defn olunğandır demektir.

Men de bu yazılarnı savlığım yerinde olğanından faydalanıp, yazdım. Bunı ise, ebediy hatire tüsum bolması içün sevimli üyken qızımız Zişanğa ve torunlarım Sabrige, Remzige, Zeynebke qaldıram. Ümüd etem olar kâde bir ellerine alıp oquğanda bunı bizge qartbabamız yazıp qaldırıp ketken edi derler.
Yazğan: Samedin BEKİROV. 28/VII-1972 senesi.

İşte, bundan tamam otuz üç sene evelsi özüniñ soñki noqtasını qoyğan Samedin Bekirovnıñ yazıları bu yerde bite. Mezkür tarihiy yazılardan, müellifni bir tamam sarıp alğan asretlik ile bir sırada onıñ kendi halqına, milletine, Vetanına beslegen qudretli sevgisi, ürmeti yanardağ kibi fışqırıp turğanı sezile. Albu ise, qırım halqına ait tipik bir milliy çizgidir…

Zişan aptemizge ise, babasınıñ yazıları ile bizlerni tanış etkeni içün, bu acayip hanımğa minnetdarlıq bildiremiz. Sizge, sayğılı Zişan apte, sağlıq-selâmetlik isteymiz! Oz beşigiñiz – Qırımda uzun ömürler körüñ! Balalarıñıznıñ, torunlarıñıznıñ ferağlarını sürüñ! Babañız Samedin Bekirov azretleriniñ ruhu Sizden şaad olsun!
Qırım, Çapçah (Priyatnoye Svidaniye) köyü. 2005 s.

Memba :leylaemir.org

Kırım'ın Sesi Gazetesi

27 Şubat 2015 Tarihinde hizmet bermege başlağan www.kiriminsesigazetesi.com maqsadı akkında açıklama yapqan Mustafa Sarıkamış İsmail Bey Gaspıralı’nıñ bu büyük mirasına sahip çıqmaq ve onun emellerini yaşatmaqtır. Qırımtatar Türkleriniñ ananevî, körenek, ürf, adet kibi yaşamlarında ne bar ise objektif şekilde Dünya cemiyetine taqdim etilmektir.

Pin It on Pinterest